Bose SoundLink Revolve 360度無死角 節奏夠強 仲可以免提

無線藍牙喇叭係居家旅行必備良伴!而且越出越多,價錢平至幾十、貴至幾千都有。除了要求易操作和輕便之外,最緊要咩?係夠大聲!如果唔係會覺得自已個喇叭唔夠力。早排 Bose 推出 SoundLink Revolve 和 SoundLink Revolve+,市場好評不斷,究竟係咪值得擁有呢?就等小編我為大家先測試下,係咪真係咁堅先。

IMG_9776

宜家市面既無線藍牙喇叭,大部份都係定向播放,只有特定既方向先可以清晰咁聽歌,但 Bose SoundLink Revolve 和 SoundLink Revolve+ 就可以真正 360 度播放,係屋企四圍放都可以聽到歌。

IMG_9764

IMG_9766

聲音先係無線藍牙喇叭既重點,而 Bose SoundLink Revolve 帶左前所未有既聲量比我,同我屋企個啲街邊貨色完全係兩個水平,佢既聲量完全可以將其他的喇叭比下去,平時電話聽開 4 格既聲量,宜家開 2 格就得啦!

IMG_9944

另外最正既係可以開全新 Party Mode 將兩部 SoundLink Revolve 同時同步播放,用家只要免費下載 Bose Connect 手機應用程式。除左 Party Mode 重有 Stereo Mode,對音樂層次有追求既人都照顧周到,小編係屋企睇電影都可以開立體聲,即刻變左小型電影院!

 

Bose_SoundLink_Revolve_ludacus_bose_connect_UI3-2

Bose SoundLink Revolve 最特別既係有埋免提功能!平時啲藍牙喇叭多數都係得音樂播放功能,一有電話打入黎,即刻要用返手機去聽,超級唔方便。但係哩款喇叭有埋 Mic 係頂部勁方便,連 Siri、Google Assistant 都支援到。

IMG_9723

一開頭見到佢個鋁質外殼,仲以為會好重,但拎上手後發覺比想像中輕,而且質感幾好,配上橡膠基座同按鈕,雖然望落有啲似 Google Home,但音質、聲量各方面絕對比 Google Home 高出幾個等級。而且橡膠面重有埋 IPX4 防水設計,就算拎去池邊,戶外都唔怕整污糟啦!

IMG_9937

SoundLink Revolve+ 除咗多個手柄方便拎和長達16小時的播放時間之外,其他功能同 SoundLink Revolve 無分別。

IMG_9951

SoundLink Revolve 和 SoundLink Revolve+ 藍牙揚聲器售價分別賣 HKD $1,898 及 HKD $2,598。
查詢: bose.hk / 2123 9000  網址: http://bit.ly/2rVx1m9

Comments

· 5 months ago

相信大家都不會對 iPhone 8 感到陌生,不斷又斷的傳聞流出及曝光,已經令 iPhone 8 的神秘光環盡失。不過隨著新一代 iOS 11 系統推出,並公布將在秋天推出正式版,令外界確信 iPhone 8 將預載 iOS 11 系統,一起發表亮相。外界一直相信新一代 iOS 系統是為 iPhone 8 已設計,所以操作上 iPhone 8 與 iOS 11 的結合將會為用家帶來驚喜。近日有國外媒體就曝光了 iPhone 8 新機預載 iOS 11 系統的全新渲染圖,揭示兩者結合的可能面貌。

· 6 months ago

近日 iPhone 8 的資訊基本上已經曝光得差不多,由淘汰 Home 鍵、更新營幕比例,雙鏡頭等,要知的基本上都為大家報道過。不過今日我們卻得到這部機的真實尺寸及全新照片,基本上不用等到九月,你要知道的都已經知得七七八八!