【窮遊達人】#02:一齊去睇下點樣窮遊六本木啦!

話說小記曾經都想去六本木食下嘢又買下嘢,點知!去到先發覺唔熟路搵唔啱嘢食,之後又買到勁貴嘅嘢。點解Timbeelo窮遊達人你唔早 D 出現!點解你而家先出現!一齊去下點樣窮遊六本目啦!

#01 ¥648 超巨形 pancake

1

大胃王最愛!大大件 pancake 香軟鬆化,濃濃蛋香,簡單配上牛油就經已令人流晒口水!除了大 pancake ,Ginza West 還有很咸甜小食,總有一款岩你口味!

地址: Ginza West Aoyama Garden, 港区Minamiaoyama, 1−22−10

#02 女生至愛 生活百貨 SALUT

2

日本 Style 的家居風格一直深受港人喜歡,想打造無印 feel 的日式之家,你可以來池袋這個生活百貨 SALUT 尋尋寶,從擺設到廚具一樣有齊,價錢便宜,小心女友不願走啊!

地址: 池袋 SunshineCity

#03  「滿天」銀河星空館

3

大型商場 9 樓竟然內有乾坤,有一個最適合帶另一半來看看的浪漫銀河星空館,還可以選擇躺在草地又或是大沙化上看,血拼完一會放鬆就最適合不過了!入場卷: ¥1500

地址: 東池袋3-1-3 Sunshine City World Import Mart大樓屋頂

Comments

· 6 months ago

山城縱走,是一個家庭生活於一座山城裡,有著各式各樣的人,各自擔當著不同角色,一脈相承地把香港美景帶給大家。這座山城,有城長、設計師、地圖王、音樂家、護衛等;構成今天大家看到的山城縱走。你又會是我們的甚麼角色呢?一起來尋找one piece 吧!